Dost Siteler



GAZ KELEBEĞİ POZİSYON (TPS) SENSÖRÜ

GAZ KELEBEĞİ POZİSYON (TPS) SENSÖRÜ ARIZASI

Gaz kelebeği pozisyon sensörü gaz kelebeğinin ne kadar açık olduğu bilgisini motor beynine sinyal olarak gönderir.

Gaz kelebeği pozisyon (Tps) sensörünün arıza belirtileri

Ani gaz kesme durumunda motorun stop etmesi yada rolanti devrinin çok düşüp stop edecekmiş gibi olması, rolantide dalgalanma.Gaz'a yüklenmelerde motorun boğulur gibi gaz tepkisinin düşmesi yada teklemesi.Kalkış esnasında stop etme durumu.Motorun 1500-2000 devirlerde çalışması.Gaz kelebeğinin çok kirlenmiş olmasıda benzer sorunlar yarata bilir.Gaz kelebeği pozisyon sensörü arıza yaptığında genellikle göstergede arıza lambasını yakar.


Gaz kelebeği Kalibrasyon(Adaptasyon) ayarı

Gaz kelebeği temizlendikten sonra yada ecu'nun gaz kelebeği konum bilgilerini resetlemesinden arıza durumundan dolayı gaz kelebeğinin konumunun motor beynine tanıtılması durumu.
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş Tweetle Google+ Digg

3 yorum:

  1. Merhaba Ali bey..Aracaım 2006 Toyota corolla..Aracım rölantide iken sanki biri gaz pedalına basıp bırakıyor gibi oluyor ve ibre 0-1 arasında tam ortaya geliyor araba titriyor.Ayrıca araba ısınınca çabuk stop ediyor dur kalkta.fren ile debriyaja birlikte bastığım halde ibre 0 sıfıra geliyor.Bilgisayara bağladılar düzelmedi.Sanki gazı da geç yiyor özellikle dur kalkta..Rolantideki bu durumu için ne yapmamızı tavsiye edersiniz ustam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mustafa Bey,2006 model Toyota Corolla aracınızın rolanti motoru,gaz kelebeği ve oksijen sensörünün kontrol ve temizliği yapılıp durum kontrolü yapılmasında fayda var.Saygılar

      Sil
  2. Biraz geç oldu ama, benim aracımda aynı model ve benzer rolenti olayı benim başımada geldi. Fakat servis bunu bulamadı, kaputu açtığımda bir hava kaçağı sesi duydum, sanayide ustayada anlattım ve usta elleriyle hortumlara baktïğında bir ara ses kesildi.hava filtresinden motora doğru giden parmak kalınlığında bir hortum var o hortum 1,5 cm kadar çatlamıştı ve değiştirdikten sonra düzeldi.

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar