Dost Siteler



BOĞAZ (GAZ) KELEBEĞİ TEMİZLEME VİDEO

                                  BOĞAZ KELEBEĞİ NASIL TEMİZLENİR?
Boğaz kelebeği ve hava akış metre kirlendiği zaman rölantide dalgalanma, gaz yememe gibi sıkıntılar yaşanabilir. Yakıt tüketimi fazla performans düşük ise hava akış metre,hava filtresi, bujiler, buji kabloları ve baskı balata kontrol edilmelidir.



Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş Tweetle Google+ Digg

10 yorum:

  1. Selamın aleyküm Ali Bey;
    İki sorum olacak tecrübenizle yardımcı olursanız çok memnun olurum. 1999 Audi A4 1.6 otomatik aracım var. Araç sabahları çalıştığında 1200-1300 devirle yani yüksek devirde çalışıyor. Sonra hareket ettikten sonra devir sıfıra kadar iniyo stop eder gibi oluyo sonra toparlıyo ya da stop ediyo usta gaz kelebeği değişecek dedi ama pek emin değilim. Birde bazen vites P ve N de iken devir kendi kendine yükseliyo gaz veriyomuş gibi 3000 * 3500 devire cıkıyo sonra vites geçişi yaparken vuruntu yapıp araç sert hareket ediyor. Bunlar neden olur yardımcı olur musunuz. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleykümselam Alper Bey,1999 model Audi A4 1.6 aracınızın hava girişinde düzensizlik yaratacak boşluk patlak vesaire var ise kapatılması doğru olur.Hava akışmetre ve beyin soketlerinin oksitlenme ve temassızlık durumuna karşı kontrol edilmesinde yarar var.Sorun bulunamaz ise arıza tespit cihazıyla ön kontrolün yapılması doğru olur.Sorun bulunamaz ise rolanti motorunun ve boğaz kelebeğinin temizlenip adaptasyon yapılması uygun olur.Saygılar

      Sil
    2. Hava akışmetresi değişti daha doğrusu yenisi denendi yalnız sonuç aynı. Gaz kelebeğide aynı şekilde temizlendi tekrar takıldı. Nasıl düzelir hiçbir fikrim yok.

      Sil
  2. Merhaba,

    Alper Tunga beyin ilettiği aynı sorun benim aracımda da var dı. Usta boğaz kelebeğinin temizlenip adaptasyonunu yaptı fakat değişen bir şey yok. Boğaz kelebeği değişmesi lazım dedi. Açıkçası bende değişim için emin olamıyorum 400 -500 tl arası diyorlar. Ne yapacağıma karar veremedim.

    YanıtlaSil
  3. Ali bey merhaba
    Fiat stilo 1.6 dynamic 2004 aracımın lpg ye geçtikten sonra rölantide çalışmasını izlediğimde 700 800 ile 1200 1300 arası gidip geldiğini ve seyir halindeyken vites değiştirmelerimde araç gazdan ayağımı çekip vites geçirdiğimde kendi kendine gaz veriyor vites geçerken. Sanki aragaz veriyormuş gibi. Bazende buna bağlımıdır bilmem stop ediyor seyir halindeyken farketmiyorum bile bazen. Sıkıntsı sizce nedir ne yapmam gerekiyor şimdiden teşekkür ediyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Halit Bey,2004 model Fıat Stilo 1.6 Dynamic aracınızın öncelikle fren sistemindeki sorunun çözülerek vakum yada westinghausdaki sorun motorun çalışma düzeninide bozabilir, rolantideki dalgalanma sorununun gözlemlenmesi doğru olur.Rolanti dengesizliği düzelmez ise ve benzinde çalışırken herhangi bir sorun yok ise ki bir süre direk benzinde kullanıp gözlemlemeniz doğru olur.Sorunu Lpg sisteminde yada lpg ayarlarında aramak doğru olur.Gereksiz masraf yapmamak için arıza tespit cihazına bağlanarak ön kontrolün yapılması uygun olur.Saygılar

      Sil
  4. Meraba aracım 2004 megane 2 başlarda aracımda çalıştırdığımda istop ediyordu ve bi 10 dk ayağımı gazdan çekmeyince sonra düzeliyordu sonraları araç ne yaparsam yapayım gazdan ayağımı çekince istop etmeye başladı ustaya götürdüm lpgciyegttik boğaz kelebeğine giden boruyu çıkardı ve bişey sıktı araç rölantide durmaya başladı ama dalgalanıyodu istop etmeye geliyor kendi topluyordu bi hafta sonra tekrar istop etmeye başladı ustaya gittim kelebeği söktü ve 2-3 saat tinere yatırdı taktı ama düzelmedi araç ne gazda ne benzinde rölantide durmuyor pcye bağladık boğaz kelebeği ve eksantrik okuyucusu çıktı bende aracı eve getirdim yatıyordu garajda bi hafta sonra gittim araçta enjeksiyonu kontrol edin yazısı çıktı benzinde gaz yemiyor lpgde gazı yiyor ama ayağı çekince istop ediyordu diğer gün gittim bşdaha deneyim diye araç hiç çalışmadı gıy gıy diyo geri başa sarıyor yardımcı olurmusunuz lütfen ne yapmalıyım😔 İğcene tiksindim şu arabadan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Eray Bey,2004 model Renault Megane 2 aracınızın akü kutup başlarını söküp 15 dakika sonra tekrar takıp çalıştırmayı deneyin.Boğaz kelebeği ve eksantrik sensörlerinin en kısa zamanda kontrol edilip.Boğaz kelebeği için adaptasyon yapılması doğru olur.Sorunun ana kaynağının boğaz kelebek sensörü olduğu düşüncesindeyim.Rolanti motorununda temizlenmesi uygun olur.Saygılar

      Sil
    2. Ali bey boğaz kelebeği adaptasyonu derken temizletip geri taktırmak felan mı zaten bir kere temizlettim ve düzelmedi ? Zaten 2 hafta öncede marş dinamosunu yaptırmışım durduk yere tekrar bozulmamıştır umarım dediğinizi en kısa sürede yapıcam Ve ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

      Sil
    3. Merhaba Eray Bey,adaptasyon boğaz kelebeğinin pozisyonunun motor beynine tanıtılması işlemi tps sensörününde bu işlem sırasında kontrol edilmesinde fayda var.Saygılar

      Sil

Popüler Yayınlar